O nama

O nama

Udruga SAMO POZITIVNO je osnovana s ciljem djelovanja prvenstveno na području Vukovarsko-srijemske županije, a potom na području Republike Hrvatske i inozemstvu.

Želja nam je pratiti sve pozitivne aktivnosti te podržati srodne udruge u nastojanjima da suradnjom dođemo do još boljih rezultata. 

Svojim budućim aktivnostima želimo stvoriti Muzej
rukotvorina koji će biti podrška gospodarskom razvoju regije, koji će obogatiti
kulturnu i turističku ponudu kontinentalne Hrvatske i biti primjer razvoja
pozitivne poduzetničke klime.

 

 

Virtualni Muzej rukotvorina nastao je iz zajednice kao odgovor na postojeće stanje svijesti ljudi koji žele skrenuti pažnju na vrijednosti tradicijskih rukotvorina koje su nastale u domovima i malim obiteljskim radionicama u bližoj ili dalekoj povijesti, vrijednosti rukotvorina inspirirane tradicijom ili suvremene rukotvorine koje nastaju iz unutarnjeg poriva autora, a upravo te vrijednosti pokretač su malih i velikih poduzetničkih priča te osnova unutarnjeg duševnog mira i zadovoljstva.

Muzej rukotvorina prikuplja, istražuje, dokumentira, virtualno komunicira, izlaže na izložbama predmete nastale vještinama, maštom, kreativnošću, talentom, voljom, marom, željom ili potrebom za stvaranjem pojedinca.

 

Cilj je ovog projekta biti inspiracija i doprinijeti revitalizaciji malih obiteljskih gospodarstava, biti poticaj u stvaranju  budućih poduzetničkih priča i proizvoda, biti poticaj o osnaživanju ženskog poduzetništva, poticaj u osnaživanju poduzetništva najranjivijih skupina na području Republike Hrvatske i cijeloga svijeta, ali i osvijestiti rukotvorstvo kao podršku mentalnoj i duhovnoj ravnoteži pojedinca.

Svoje djelovanje Muzej rukotvorina usmjerit će na stvaranje bogate virtualne baze podataka rukotvorina iz cijelog svijeta, izložbe, pedagoško andragoške radionice, rehabilitacijske radionice, edukativne radionice, promocije, prezentacije, promidžbe.


MISIJA:

Misija je prikupljati, istražiti, dokumentirati i komunicirati rukotvorine cijeloga svijeta te edukacija svih dobnih skupina i članova društva u održivom korištenju baštinskih fenomena u razvoju poduzetničkih priča i proizvoda.

VIZIJA:

– biti institucija koja prikuplja, štiti, čuva i komunicira tradicijske rukotvorine, rukotvorine inspirirane  tradicijom i suvremene rukotvorine cijeloga svijeta;

– buditi svijest pojedinca i društva o zaštiti i njegovanju baštine i vrijednosti baštine kao ekonomskog izvora i kulturnog kapitala;

– inspirirati pojedinca i društvo u stvaranju poduzetničkih aktivnosti i proizvoda;

– kroz pedagoško andragoške aktivnosti educirati, osnažiti i poticati;

– biti institucija koja će na najvišoj razini unaprjeđivati muzejsku struku koristeći suvremene tehnologije i informatizaciju;

Kontaktirajte nas

Nazovite nas (032) 334-443